1) U 4. B hrvatskoj šahovskoj ligi ISTOK u nedjelju 15. ožujka odigrani su susreti 1. kola:
U Piškorevcima je odigran derbi 1. kola između dva prošlogodišnja trećeligaša ŠK Piškorevaca i ŠK Retfale iz Osijeka. Slavili su piškorevčani rezultatom 3,5:2,5. Bodove za piškorevčane su upisali: Robert Perišić pola boda, te Branko Macanga, Zvonko Štenc i Matoš Aščić po jedan bod.

ŠK Gorjanac iz Gorjana je gostovao u Osijeku kod ŠK ETF-Osijek III-studenti. ŠK Gorjanac slavio je rezultatom 5:1. Za ŠK Gorjanac pobjede su ostvarili Mato Lukić, Matija Vidaković, Zdenko Birtić, Antun Bagudić i Zvonko Đelatović.

U Strizivojni su snage odmjerili šahisti ŠK Amatera i ŠK Čepina. Susret je završen neodlučeno podjelom bodova 3:3.

Šahisti ŠK Đakovo Lim-mont II su 1. kolo bili slobodni.

U nedjelju 22. ožujka odigrati će se susreti 2. kola. U Đakovu će se susresti ŠK Gorjanac iz Gorjana protiv ŠK Piškorevaca, te ŠK Đakovo Lim-mont II protiv ŠK Amatera iz Strizivojne.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

2) Kadetske lige Šahovske zajednice županija ISTOK

U Subotu 14. ožujka u Osijeku su odigrana prva tri kola 1. kadetske lige zajednice županija ISTOK. Na prvenstvu se natjeće ukupno 12 klubova među kojima i kadeti ŠK Đakovo Lim-mont i kadeti ŠK Piškorevci.

U 1. kolu susreli se kadeti ŠK Đakovo Lim-mont i ŠK Piškorevci. Đakovački kadeti su bili uspješniji i slavili su rezultatom 3:1.

U 2. kolu kadeti ŠK Đakovo Lim-monta su izgubili od ŠK Donji Miholjac I rezultatom 3:1, dok su kadeti ŠK Piškorevaca pobjedili kadete ŠK Šokadije iz Babine grede rezultatom dva i pol : jedan i pol.

U 3. kolu kadeti ŠK Đakova izgubili su od kadeta ŠK Sladorana iz Županje rezultatom 3:1, dok su kadeti ŠK Piškorevaca istim rezultatom izgubili od kadeta ŠK Donji Miholjac I.

Za kadete ŠK Đakovo Lim-mont nastupili su Patrik Tomaško, Judita Aščić, Ivan Skočibušić i Robert Aščić.

Za kadete ŠK Piškorevaca nastupile su Iva Spajić, Nikolina i Matea Šarčević i Adriana Kos.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

U 2. kadetskoj ligi Šahovske zajednice županija ISTOK u subotu 14. ožujka u Slavonskom Brodu odigrana su prva tri kola. U 2. kadetskoj ligi šahovske zajednice Istok natjeće se ukupno 18 ekipa među kojima i kadeti ŠK Dame Đakovo i kadeti ŠK Amater iz Strizivojne.

U 1. kolu kadeti ŠK Dama Đakovo su odigrali 2:2 s kadetima ŠK Gundinci iz Gundinaca, dok su kadeti ŠK Amatera izgubili rezultatom 3:1 od kadeta ŠK Belišća.

U 2. kolu kadeti ŠK Dama Đakovo pobjedili su rezultatom 4:0 kadete ŠK Orahovice, dok su kadeti ŠK Amater istim rezultatom pobjedili kadete ŠK Brod iz Slavonskog Broda.

U 3. kolu kadeti ŠK Dama Đakovo pobjedili su rezultatom 2 i pol naprama jedan i pol kadete ŠK Borovo 1937 iz Vukovara, dok su kadeti ŠK Amatera odigrali neodlučeno 2:2 protiv kadeta ŠK Donji Miholjac II.

Za kadete ŠK Dama Đakovo nastupili su: Frano i Šima Raguž, Krešimir Udovičić, Lucija Šota i Ema Pišl. Za kadete ŠK Amater iz strizivojne nastupili su Fran Mandarić, Adam Damjanović, Ester Jurić, Eugen Dragelj i Stjepan Damjanović.

Izvještaj pripremio

Ivo Skočibušić

Leave a reply

required